Manu Chao не спря да повтаря \"Мерси София\", черпейки от енергията на хилядите фенове, а накрая извика: \"You\'r crazy Sofia!\"...

За втори път родната публика стана свидетел на уникалното шоу на Manu Chao. Мястото бе зала \"Фестивална\", а публика от над 3500 души се наслади на заразяващата енергия на французина с испански корени и неговата китара. София бе спирка от турнето на Manu Chao \"Manu Chao La Ventura\", а за да станат част от него, у нас пристигнаха гръцки и сръбски фенове.

Звездата стъпи повторно на българска почва след незабравимия му концерт през 2002 година в \"Зимния дворец\". Тези, които тогава не успяха да видят на живо Manu Chao, чакаха отново появата му и сега, след близо 9 години, това стана реалност.

Стартът на концерта бе даден точно в 20.00 часа от българската ска-реге-пънк банда The Pomorians, които изпълниха както стари, така и по-нови парчета. Сред тях беше разбира се и култовата \"Обичам\", а все още прииждащата публика пя наравно с тях \"Обичам да пуша, да пия и да ям...\". Вокалистът на бандата е добре познатият фронтмен на група Artery Янко Бреков, известен както на родната сцена, така и на тази в чужбина. The Pomorians подгряха лайфа с близо половинчасово участие.

Така малко след 21.00 часа дойде времето и за Manu Chao, който се качи на сцената в компанията на още двама музиканти. Последваха повече от 2 часа музика, в които публиката не спря да танцува и пее наравно с Manu Chao. Многоцветните светлинни ефекти във \"Фестивална\" допълваха чувството на еуфория и веселие.

Manu Chao не остави нито за минута публиката безучастна, като самият той не спря да импровизира и да преминава от песен в песен на френски, испански, португалски, английски... Чухме емблематичните \"Que horas son mi corazon/Me gustas tu\", \"El Viento\", \"Mi Vida\", \"Mr. Bobby\", \"Bongo Bong\", \"King Kong Five\", \"Por La Carretera\", \"Welcome to tijuana\", \"Me Llaman Calle\", \"Rainin\' In Paradize\", \"Je ne t\'aime plus\", както и още много други.

Нямаше как да не изпълни и култовата \"Clandestino\", на която публиката пя с пълно гърло и заглуши дори самият Manu Chao. Като почитател на музиката на Боб Марли, той направи много сполучлива импровизация на \"Lion iron zion\". През тези два часа Manu Chao не спря да повтаря \"Мерси София\", черпейки от енергията на хилядите фенове.

Очаквано на финала нямаше как те да го пуснат да си тръгне лесно от сцената. Бисовете бяха поне 5 и дори светнатите лампи в залата не накараха хората да си тръгнат, жадни за още от заряда на Manu Chao. А самият той извика: \"You\'r crazy Sofia!\".
Определено Manu Chao записа още един концерт в историята на България, който ще се помни дълго време – поне до следващия път, както обеща!

Ако сте пропуснали да си купите билет, вижте какво се случи снощи в София тук: