Бившият български монарх и премиер е поставен на пето място сред височайшите короновани особи непосредствено след принца и принцесата на Астурия, престолонаследника на Бахрейн, белгийския принц Филип Сакскобургготски и неговата съпруга Матилде, султана на Бруней.

Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита са в обявения днес списък с гостите на сватбата на британският принц Уилям и Кейт Мидълтън на 29 април.

На тържеството ще бъдат много кралски особи – датската кралица Маргрете, норвежкият крал Харалд, испанската кралица София, принцът на Монако Албер Втори, както и престолонаследниците на Белгия, Швеция, Холандия и Бахрейн.

Тъй като сватбата не е държавно събитие, от политическите лидери ще присъстват само премиерът Дейвид Камерън и ръководители на правителствата на страните, членуващи в Британската общност.

Футболната звезда Дейвид Бекъм, поппевецът Елтън Джон, Мадона и екссъпругът й Гай Ричи, както и комикът Роуън Аткинсън са сред \"близките приятели\" на младоженците, поканени на сватбата.

От 1900 гости поканени на самата церемония в Уестминстърското абатство около 650 ще присъстват на празничния обяд, който кралица Елизабет ІІ дава в Бъкингамския дворец. И едва 300 избрани ще бъдат гости на вечерния прием с вечеря и танци в Бъкингамския дворец, който същата вечер се организира от бащата на жениха – принц Чарлз.