Редно ли е полицейски служители да удрят главата на задържан във врата, според министъра на вътрешните работи: \"Не съм човекът, който може да ви даде точният отговор, разбира се, че не може да има насилие спрямо задържано лице, което вече не оказва съпротива, след като вече беше задържан.\"

Два дни след като в съда бяха прожектирани кадри на полицейско насилие по време на ареста на финансиста Тенчо Попов, министърът на вътрешните работи обяви, че ще провери действията на подчинените му служители. Той отказа да коментира конкретно дали полицаите са нарушили закона.

Премиерът Борисов бе категоричен, че няма да позволи проявеното грубо отношение от страна на заснетите служители на реда да се пренесе върху всички останали, които отговарят за задържанията. Борисов разказа и че е казал на вътрешния министър цитирам : \"Това влияе на твоя авторитет. Уволнявай, махай\".

Редно  ли е полицейски служители да удрят главата на задържан във врата, според министъра на вътрешните работи: \"Не съм човекът, който може да ви даде точният отговор, разбира се, че не може да има насилие спрямо задържано лице, което вече не оказва съпротива, след като вече беше задържан.\"

Цветан Цветанов каза още, че проверката ще установи дали и кои служители трябва да бъдат наказани. Цветанов обаче не отговори на въпроса защо служителите на дирекция \"Борба с организираната престъпност\" не показват полицейски карти, когато влизат в офиса, нито заповед за арест, а нямат и надписи на лицевата част на облеклата си.

Министърът не обясни и как обикновен човек може да познае, че тези мъже, с черни якета и маски на лицата са именно полицаи. Той обаче намери грешка в поведението на Тенчо Попов и колегите му по време на специализираната акция по задържането на финансиста.

Министър Цветанов благодари на адвокатите на Тенчо Попов за предоставения запис, защото така ще може да се направи обективна проверка на действията на полицията.