Шефът на заподозрените в полицейско насилие служители от групата по задържане и началник на Дирекция \"Борба с организираната престъпност\" смята, че няма насилие при ареста на Тенчо Попов, нито пък нещо нередно в кадрите, които видя цяла България...

Шефът на заподозрените в полицейско насилие служители от групата по задържане и началник на Дирекция \"Борба с организираната престъпност\" смята, че няма насилие при ареста на Тенчо Попов, нито пък нещо нередно в кадрите, които видя цяла България.

 

Позицията му идва само няколко дни, след като прокуратурата поиска проверка по случая. Премиерът Бойко Борисов посъветва Цветан Цветанов да наказва и уволнява служители за такова поведение, а самият Цветанов назначи проверка и обеща наказания.

 

Според шефа на дирекция \"Борба с организираната престъпност\" няма нищо лошо маскираните служители на реда да се снимат за спомен по време на полицейските операции.

 

Антимафиот номер едно смята и че никой не е удрял главата на Тенчо Попов по време на ареста, нито пък му е настъпвал ръцете преди да му се сложат белезници и въобще, като цяло в прожектирания пред съда запис нямало нищо обезпокоително.

 

Прокуратурата обаче видя много нередности в този запис и затова поиска няколко проверки – от Инспектората в МВР, от главния прокурор и от ръководството на Софийската градска прокуратура. Резултати от тях все още няма.