Имената на кандидатите за кметове на партия ГЕРБ ще започнат поетапно да се обявяват след края на месец май...

Имената на кандидатите за кметове на партия ГЕРБ ще започнат поетапно да се обявяват след края на месец май. Това заяви в Каварна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

 

Той каза, че програмата на управляващата партия е да се постигнат резултатите от 2007 година, когато ГЕРБ спечели в 10 областни града.

 

\"Програмата максимум зависи от мобилизацията ни и от това, което искаме да постигнем\", допълни Цветанов.

 

За някои от общините в ГЕРБ вече имали ясна нагласа кой ще е кметът, трябвало само да се вземе окончателното политическо решение.

 

Цветанов подчерта, че не дели градовете на малки и големи, защото и малката община може да бъде важна част от развитието на даден регион и посочи за пример Каварна.

 

\"Моделът на Цонко Цонев може да бъде пример за много малки общини, които се стремят към подобни успехи. Ако Каварна не иска Цонко да бъде кмет, това е голяма загуба за града, така че той ще бъде нормално избраният кмет след този успешен мандат\", заяви Цветанов.

 

В момента в ГЕРБ се прави задълбочен анализ за възможностите за коалиране с други формации. /Информацията е на Дарик радио