Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. В МВР комисията по хазарта и НАП са проверили над 20 адреса в Пловдив и Благоевград, съобщи той...

Държавата губи годишно милиони левове от незаконни залагания по Интернет. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира провежданата от вчера акция срещу онлайн хазарта в Пловдив и Благоевград.

Собственици на клубове са участвали в незаконната схема - потвърди Цветанов. В МВР комисията по хазарта и НАП са проверили над 20 адреса в Пловдив и Благоевград, съобщи Цветанов.


\"Към настоящия момент са иззети компютърни конфигурации, съставени са актове за нарушения. Щетата за бюджета на месец за неплащането на данъците и осъществяването на тази незаконна хазартна дейност е някъде на месец по 150 хиляди лева за бюджета. Сериозна структура стои зад това, което се извършва на територията на страната, и разбира се със сериозно влияние на определени личности, но не бих искал да споменавам в момента, има и собственици на клубове\".

Във връзка с операция \"Кабелите\" Цветанов каза: \"Тя е свързана с предотвратяването на една група, която се занимава с изтеглянето и предаването на кабели, които са от инфраструктурата на БТК и на други структури, които имат съответните кабели. Като организатор на групата е бивш служител на БТК\"./Информацията е на БНР.