Всяка партия тръгва като АД. По-късно от разни лизачи се превръща в ООД и след това хората искат ООД-то да го превърнат в ЕТ, каза Бинев в \"Здравей, България. Според него в битката \"Волен – Бойко\" Бойко няма шанс за президент...

\"Всяка една партия тръгва като идея, като едно АД, като по-голямо Общо събрание. По-късно от разни лизачи се превръща в ООД и след това хората искат ООД-то да го превърнат в ЕТ\", каза  евродепутатът Слави Бинев в \"Здравей, България\". Той допълни: \"А при ГЕРБ въобще не е ставало дума за еднопартийност, там си е еднолично управление\".


На въпрос за отношенията между ГЕРБ и \"Атака\" Бинев заяви, че не може да говори за цялата партия, но неговото мнение не се е променяло.


Не бих казал, че позициите ми са по-различни от тези на \"Атака\", но аз много по-бързо се уверявам, че кредитът на доверие, който се пуска, е несправедливо отпуснат, допълни Бинев.


На въпрос дали ще има интрига на предстоящите избори, той каза, че за него никога не е имало такава интрига.


Президентските избори малко приличат на избор на шеф на \"Коза ностра\" – всичко е обвито в някаква мъгла, нищо не е ясно. Когато, например, в Щатите се избира президент, той се знае две години преди това, защото той трябва да бъде тестван предварително в кризисни ситуации. Обществото не трябва да допуска някой непрекъснато да си измисля някакви нови правила, подчерта евродепутатът.


Според него в битката \"Волен – Бойко\" Бойко няма шанс за президент.


На какъв език Бойко Борисов ще представлява държавата като президент? На банкенски? Само с \"congratulations\" не става, каза Слави Бинев.


Той в евродепутат вече четири години. Твърди, че се чувства удобно, защото никога не е правил нещо, което не му харесва.


Заплатата му е 6000 евро, но според Бинев един човек, за да представя добре и достойно държавата си, тези пари са дори недостатъчни.