Инцидентът е станал около 13.00 часа местно време. Тогава той излязъл чисто гол от банята и се нахвърлил директно върху 32-годишната чистачка, която очевидно не е знаела, че той е в апартамента...

Генералният директор на Международния валутен фонд, французинът Доминик Строс-Кан, е обвинен официално в сексуално посегателство и опит за изнасилване. Информацията е от източник от Нюйоркската полиция.


Това става няколко часа след като бе задържан на летище Кенеди малко преди самолетът му да излети за Париж.


В американската бяха публикувани повече подробности около секс скандала.  Инцидентът е станал около 13.00 часа местно време. Тогава той излязъл чисто гол от банята и се нахвърлил директно върху 32-годишната чистачка, която очевидно не е знаела, че той е в апартамента.


Строс-Кан е наел апартамент 2086 от три стаи в луксозния хотел \"Софител\", където нощувката е 3000 долара. В началото той е притиснал чистачката до стената и след това я хвърлил в спалнята и отишъл да заключи стаята.


По това време тя обаче е успяла да избяга, но била достигната в коридора до банята, където отново била нападната. Младата дама отново успява да се измъкне и стига до администрацията на хотела, където подава сигнал. Ръководството веднага подава сигнал и полицията идва на мястото на инцидента.


Когато полицаите пристигат в апартамента разбират, че Доминик Строс-Кан вече е напуснал хотела и се отправил към летището. Той е свален от борда на самолета десет минути преди полета - в 16.40 часа местно време. Директорът на МВФ не се противопоставил на ареста, а полицаите не са му сложили белезници.


Този скандал идва само няколко дни след \"споровете около шивача\" на Доминик Строс-Кан. В началото на седмицата френският вестник \"Франс Соар\" писа, че директорът на МВФ си поръчва по мярка скъпи костюми в известно шивашко ателие във Вашингтон.


Адвокатите на Строс-Кан заплашиха изданието и агенция Франс прес със съдебна разправа. Адвокатите поискаха от собственика на шивашкото ателие да подпише и декларация, че никога не е срещал Доминик Строс-Кан, което той отказа. При последната си визита в Париж, в края на месец април, избухна и друг скандал около Строс-Кан - този път свързан с начина му на живот и имуществото. Той бе заснет да се движи с последен модел Порше, в центъра на френската столица Париж.


Доминик Строс-Кан се смяташе за безспорния фаворит на предстоящите президентски избори през 2012 година във Франция. Той е женен за известната журналистка Ан Сенклер. /БГНЕС