ГЕРБ има проблем с президентската номинация, защото няма естествен кандидат. БСП има страшно много кандидати - тези ситуации плачат за демократична процедура, заяви в \"Здравей, България\" Светослав Малинов, номиниран за кандидат-президент от ДСБ...

Аз ще спечеля първичните избори, за да стана кандидат за президент на \"Синята коалиция\",  убеден е  в това Светослав Малинов, номиниран за кандидат-президент от ДСБ. Имам чувството, че съм победител, просто защото бях спечелил, макар и вътрешни избори в ДСБ, коментира още той.


Малинов твърди, че не се дразни от \"закачката\" на Мартин Димитров, лидер на СДС, че бил подходящ по-скоро за вицепрезидент.


Кандидатът на ДСБ отрече да има \"развод\" в дясното пространство. Според него партии, които са слаби и нямат директен досег, нито доверие в избирателите си, се наговарят помежду си и се опитват да решат проблемите си чрез партийни заседания на ръководството.


ГЕРБ има проблем с президентската номинация, защото няма естествен кандидат. БСП има страшно много кандидати - тези ситуации плачат за демократична процедура. Тъкмо заради това избирателите ще бъдат принудени да чакат и едва преди регистрацията ще излязат останалите кандидати, смята Малинов.


Като политици от новото поколение, в което го постави и лидерът на ДСБ Иван Костов, Малинов определи тези, които са били студенти по време на прехода. Ние получихме началното си образование при предишния режим, висшето – при демокрацията. Ние нямаме обвързаност с комунизма, нито носталгия и зависимост към него, за нас европейската идея е нещо естествено, допълни той.