Представители на ДПС, \"Синята коалиция\", \"Атака\" и \"Коалиция за България\" коментираха в студиото на \"Часът на Милен Цветков\" поредицата от оставки в кабинета \"Борисов\". От управляващите не пожелаха да участват в дискусията...

Корабът на ГЕРБ лека-полека започва да поема вода и това са отчаяни опити да се стабилизира управлението. \"По-доброзорна оставка от тази на шефа на НОИ Христина Митрева не сме виждали, тя беше поискана много пъти\". Това каза в \"Часът на Милен Цветков\" Четин Казак, депутат от ДПС.


Според Асен Агов от \"Синята коалиция\" това не са промени, а заменки и в крайна сметка нищо не се променя. Няма компетентност, подчерта той.


Николай Пехливанов от \"Атака\" смята, че всяка кадрова промяна е нормално нещо. Всеки екип има нужда от време на време да се правят реформи. Проблемът е, че не се казват ясно и точно мотивите за отстраняването, допълни Пехливанов.


Румен Такоров от \"Коалиция за България\" и член на транспортната комисия опрелеи ситуацията като \"криза в управлението на страната\".


Горят бушоните на по-ниски нива, за да може да се предпази главният бушон. Хората разбраха, че не може само с PR И харизма да си напълнят хладилниците, да се лекуват и да образоват децата, каза Такоров.


По думите му повечето проекти, които са внесени в комисията по транспорт, са били изключително лобистки и така се създавала възможност за корупционна практика. В коя нормална държава министърът на транспорта ще каже, че в държавата му се продават всяка година 20 000 книжки, реторично попита Такото.


В дискусията екипът на предаването покани и представител на правителството, но той не дойде в студиото.