Има констатирани слабости в работата на пътна полиция. Така най-общо обясни наложените рокади министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и допълни \"занижен управленски контрол\"...

 

Новото ръководство на столичния КАТ ще стане ясно още днес. След като вчера бяха пенсионирани всички ключови служители на пътната полиция в София, заместниците им ще бъдат заемат новите си постове. Като основен аргумент продължава да се посочва нуждата от смяна на стила на управление.

 

Има констатирани слабости в работата на пътна полиция. Така най-общо обясни наложените рокади министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и допълни \"занижен управленски контрол\".

 

Министърът обаче избяга от конкретика с аргумента, че шефът на СДВР Валентин Йорданов е направил предложенията за пенсиониране на ръководството на КАТ.

 

От около две години имало сигнали, по които са извършвани проверки и са налагани дисциплинарни наказания, а рокадите били, „за да не се създава усещането у хората, че КАТ е корумпирана структура\".

 

Срещу пенсионираните обаче няма конкретни сигнали за корупция, но имало допуснати пропуски при работата. Така или иначе вече са определени заместници, които от МВР държат да обявят в 16.00 часа.

 

В качеството си на вицепремиер Цветанов отказа да коментира правителствените рокади, както и да прогнозира очакват ли се нови такива.

 

Подробности очаквайте в централната емисия \"Календар\" в 19.00 часа.