Бившият атакист се кандидатира за президент и смята първо да постави въпроса за и против оставането на България в ЕС. Според мен страната ни губи от членството, каза Чернев в \"Здравей, България\"...

\"Сега съм секретар на новосформираната Партия за хората от народа и се явявам на президентските избори - не само срещу Волен Сидеров, срещу всички. Всеки е добре дошъл на полето на съревнованието и съм готов да дебатирам с Бойко Борисов. Препоръчвам му да обсъдим някои неща, дебат с мен ще му дойде добре\". Това каза в \"Здравей, България\" бившият атакист Павел Чернев.


На първо място той смята да постави въпроса за и против оставането на България в ЕС. Според нас евро бюрократите и Брюксел ощетяват България, коментира той.


Павел Чернев настоява за референдум по този въпрос. Според мен страната ни губи от членството. ЕС е в дълбока криза – и дългова, и политическа, и идеологическа, подчерта той.

 

По думите му именно при лидерите от ЕС, които призовават за етническа толерантност, тези принципи са се провалили. Ние от Партия за хората от народа знаем защо не трябва да сме част от свръхдържавата, наречена Европейския съюз, каза Чернев.