Така Христина Христова коментира новината от пресофиса на Меглена Кунева, че инициативен комитет ще обяви издигането й за държавен глава на 6 юни...

Ние от НДСВ безрезервно подкрепяме кандидатурата на Меглена Кунева за президент на България, коментира Христина Христова новината от пресофиса на Кунева, че инициативен комитет ще обяви издигането й за държавен глава на 6 юни, съобщиха от НДСВ.


Председателят на партията уточни, че все още няма политическо решение от Националния съвет на партията, тъй като няма и фактическа кандидатура, но това е формалност и не се очаква друго решение освен пълна подкрепа за Кунева. Христина Христова информира, че като председател на партията е в постоянен контакт с регионалните структури на НДСВ и всички те заявяват, че застават плътно зад кандидатурата на Меглена Кунева и зад стремежа й да събере широка гражданска подкрепа.

Крайно време е България да има държавен глава, който да не е затворен в тесни партийни рамки, един солиден президент за всички българи, изтъкна Христова.


Именно такъв кандидат е Меглена Кунева – антипод на статуквото, на агресивността, на некомпетентността – доказан български политик в европейско измерение. Затова НДСВ, като националноотговорна и либерална партия, ще подкрепи нейната кандидатура за президент на България, каза в заключение Христина Христова. /БГНЕС