На този фон управляващите не бързат да извадят своята номинация за президентския пост. В публичното пространство за него вече се спрягат имената на регионалния министър Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Вече се известни имената на обществените фигури, които ще застанат зад кандидатурата на Меглена Кунева за президентските избори.

Кунева е вторият сигурен претендент за държавен глава, освен лидера на \"Атака\" Волен Сидеров. На 12-ти юни трябва да стане известен и кандидатът на \"Синята коалиция\".  

Очаква се в инициативния комитет, който ще издигне Меглена Кунева за кандидат-президент да влязат скулпторът Георги Чапкънов, актьорът Чочо Попйорданов, певецът Дони и кинорежисьорът Иглика Трифонова. Официално кандидатурата на Кунева ще бъде обявена следващия вторник. 

На този фон управляващите не бързат да извадят своята номинация за президентския пост. В публичното пространство за него вече се спрягат имената на регионалния министър Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова. Вътрешният министър Цветан Цветанов, който е председател на предизборния щаб на ГЕРБ, не обясни дали имената им са поредната спекулация, която се завърта около избора наесен. 

За регионалния министър, който бие по рейтинг премиерът Бойко Борисов, въпросът не стои на дневен ред.

Какво заяви той, както и допълнителна информация, може да намерите във видеото.