От събота те получават хиляди SMS съобщения и имейли от граждани, които настояват за оттеглянето им...

ДСБ поиска оставките на членовете на Висшия съдебен съвет. От събота те получават хиляди SMS съобщения и имейли от граждани, които настояват за оттеглянето им.

 

SMS кампанията беше организирана от сайта \"Бивол\" и подкрепена от Българския хелзинкски комитет.

 

В събота те разпространиха в интернет номерата на мобилните телефони на членовете на съвета с апел гражданите да ги призоват да напуснат.

 

От двете неправителствени организации обясниха действията си с избора на Владимира Янева за председател на Софийски градски съд. Според тях тя е в конфликт на интереси заради сделки с дружеството \"Софийски имоти\" и в близки отношения с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

 

Вчера членове на ВСС показаха пред Нова телевизия препълнените си със съобщения телефони и обявиха, че това е атака от страна на политически партии и организираната престъпност.

 

\"Кампанията е в защита на българския съд от политически назначения\", контрира днес пред \"Календар\" председателят на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев. Кампанията за оставка на ВСС ще продължи неограничено време, добави той.

 

Междувременно от Министерството на правосъдието днес съобщиха, че общественият съвет към министъра на правосъдието започва консултации за законодателни и конституционни промени в съдебната система заради кризата в управлението й.