Няма обвързаност между увеличението на минималната работна заплата и партийните субсидии

Парите са явни, субсидията е явна. На всеки три месеца тя се оповестява. Това са публични данни, до които всички имат достъп. От там нататък, за какво се използват тези пари, това знаят само депутатите и партиите. Аз, както и Министерство на финансите  не знае за какво се използват. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков в студиото на \"Здравей, България\" относно субсидиите на независимите депутати.

Той допълни, че се налага промяна на закона, за да има и промяна на постановките, по които парите се използват.

Министърът потвърди, че от септември със сигурност се увеличават минималната работна заплата и пенсиите, както и вдовишките добавки, без изключение.  Увеличаването само на вдовишката добавка към пенсиите не е дискриминация, така Финансовият министър Симеон Дянков защити решението на правителството.

С увеличаването на минималната работа заплата се увеличат и още около 50 плащания, тъй като това е обвързано със закони. Очаква се от 1-ви януари 2012 г. да отпаднат поне половината от тези 50 плащания, заяви още Симеон Дянков за зрителите на \"Здравей, България\".  Министърът опроверга слуховете, че с 13,7%-вото увеличение на минималната работна заплата, ще се увеличи и партийната субсидия от септември.

Какво заяви още министър Дянков относно субсидиите на независимите депутати, пакта за финансовата стабилност и увеличението на пенсиите и минималната работна заплата може да разберете от видеото.