Очаква се за щастливото събитие в княжеството с население едва 35 000 души, да пристигнат 200 000 туристи.

Най-желаният ерген на Европа, князът на Монако Албер Втори, ще се ожени за дългогодишната си приятелка, плувкинята от Южна Африка Чарлийн Уитсток. Сватбата ще бъде в две части. Днес двойката сключва граждански брак – от 18 часа българско време в Тронната зала на двореца. Утре е църковният брак. 

Очаква се за щастливото събитие в княжеството с население едва 35 000 души, да пристигнат 200 000 туристи.

След като официално станат съпруг и съпруга, Албер и Чарлийн ще излязат на балкона на Огледалната зала, за да приветстват множеството на площада пред палата, където церемонията ще може да се гледа на огромни екрани. Следва коктейл на самия площад за всички жители на княжеството. Те ще могат да опитат и деликатеси от Южна Африка.

Към хората на площада ще се присъединят и младоженците. Там те ще получат сватбени подаръци от поданиците си. Два часа по-късно жителите на Монако ще продължат да празнуват на пристанището, като тържеството ще завърши с концерт на Жан-Мишел Жар. 

Утре църковната брачна служба ще бъде извършена от архиепископа на Монако, монсеньор Бернар Барси. На церемонията ще пеят Андреа Бочели и Рене Флеминг. Вторият сватбен ден ще приключи с банкет и фойерверки. На банкета 500 отбрани гости ще вкусят зеленчуци от собствената градина на княз Албер Втори.