Цветанов коментира, че разликата между Лечков и Алексей Петров е като между муха и слон...

\"Не е сигурно дали в Сливен ГЕРБ ще подкрепи Йордан Лечков за кмет на Сливен\", заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който е и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

 

Според Цветанов Лечков е допринесъл много за развитието на града, но е бил замесен в създалата се политико-икономическа война, в която са участвали и Асен Гагаузов и Иван Костов.

 

Вицепремиерът категорично опроверга твърденията, че няма разлика между Лечков и Алексей Петров, макар че и двамата са обвиняеми.

 

Цветанов коментира, че разликата между Лечков и бившата барета е като между муха и слон. Той информира, че обвинителният акт за Алексей Петров е почти готов, но доколкото знае има подадена жалба и делото е върнато в СГС.

 

Цветан Цветанов не се съмнява, че кандидатът за кмет на София отново ще бъде Йорданка Фандъкова. За Варна от ГЕРБ са почти сигурни, че кандидат ще бъде Кирил Йорданов. Вицепремиерът смята, че настоящият кмет на Враца д-р Михаил Шарков се справя добре.

 

ГЕРБ ще подкрепят и настоящият кмет на Каварна Цонко Цонев. В община Елена кандидат е далечен братовчед на еврокомисаря Кристалина Георгиева – Дилян Млъзев. Иван Тотев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, настоящ областен управител, съобщи още Цветанов.

 

Той представи 48 кандидат-кметове на общини на ГЕРБ. Петима депутати ще се борят за кметските места в Балчик, Поморие, Гоце Делчев, Стара Загора и Велинград. Това са Светомир Михайлов, Иван Алексиев, Георги Андонов, Живко Тодоров и Ангел Даскалов.

 

В Сандански, Казанлък и Берковица ГЕРБ са избрали за кандидати заместник-областните управители Георги Баханов, Галина Стоянова и Димитринка Каменова.

 

Областни управители ще се борят за кметските места в Разград, Русе, Пловдив и Шумен – Валентин Василев, Пламен Стоилов, Иван Тотев и Димитър Александров. Повечето кандидати са с опит в местната власт и настоящи кметове. /БГНЕС