Декларирал, че има имот за 35 000 лева. Реално струвал fоколо 100 000 евро, според брокерите...

Невъзможно е имотът на Ангел Семерджиев в несебърското село Кошарица да струва 35 хиляди лева, категорични са брокерите по морето.

 

Преди броени дни стана ясно, че председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е заявил в данъчната си декларация, че притежава имот на стойност по-малка от 35 хиляди лева.

 

В същото време пък се оказа, че си е купил и автомобил, който е двойно по-скъп от къщата му.

 

Апетитният имот на Семерджиев разбуни духовете през последните дни. Причината е, че масивната къща на няколко километра от брега на морето е придобита за по-малко от 35 хиляди лева. Според местните реалната стойност на имота е в пъти повече от тази, която Семерджиев е обявил.

 

Само преди две години една от съседните къщи до имота на Семерджиев е била продадена. Оказва се обаче, че цената е над 10 пъти по-висока.

 

Според повечето агенции за недвижими имоти цената на квадратен метър за подобен имот в село Кошарица е около 1000 евро. Така по пазарните цени къщата на Семерджиев би трябвало да излезе над 100 хиляди евро.

 

Освен скандалния имот, друга придобивка, която е декларирал, е автомобил Лексус на стойност близо 70 хиляди лева. Така на практика луксозният автомобил излиза двойно по-скъп от двуетажна масивна къща на Семерджиев.