Той отрече за връзка между държавните имоти за продажба и посланиците...

Имоти зад граница ще бъдат продавани, но само ако поддръжката им представлява единствено разход за държавата или ако са с неплатени данъци и глоби. Това заяви в \"Здравей, България\" министърът на външните работи Николай Младенов.


Според него такива имоти имаме в Европа, в Щатите. По думите му няма връзка между имотите, които предстои да бъдат продадени, и посланиците, стопанисващи имотите.


Държавата ни няма да продължи да харчи грешни пари за неща, от които няма нужда, категоричен е министърът.


Ангел Найденов от БСП обаче смята, че зад отзоваването на посланици се крие интересът да се продадат имотите на България зад граница, които се оценяват на 1,5 милиарда. Проблемът е назначаването и развитието а кадрите в дипломатическата служба като цяло, подчерта Ангел Найденов. По думите му е лошо, когато тези имоти се продават на занижени цени. Едно от първите неща, които външният министър Ниуколай Младенов докладва, е с колко са били намалени средствата за издръжка на държавните имоти извън страната, припомни Найденов.


По повод думите на лидера на БСП и бивш премиер Сергей Станишев, че всяка крачка на външния министър, свързана с продажбата на имоти извън граница, ще бъде следена, Николай Младенов каза: \"Винаги съм смятал, че Станишев е разумен човек, та да говори такива неща. Това, което ме възмути, беше откритата заплаха, която той отправи за разправа с хората във външно министерство\".