\"Цветанов и на ръце да започне да ходи по жълтите павета, повече не може да вдигне общественото доверие\"...

\"Операция \"Шок\" бе много шум за нищо. Явно под краката на вътрешния министър Цветанов е много горещо. Той търси всевъзможни начини да преекспонира публичното пространство\".

 

Така Атанас Атанасов коментира в \"Здравей, България\" последната шумна акция на МВР.

 

\"Тази акция е изпълнение на една чужда поръчка – тази на Италия. След като Цветанов казва, че трябва да се съдят нашите престъпници в чужбина, за да има справедливо правосъдие, да зададем въпроса от къде трябва да внесем вътрешен министър. Защото явно сегашният е компрометиран и няма обществено доверие\", заяви Атанасов.

 

\"Цветанов и на ръце да започне да ходи по жълтите павета пред Народното събрание, повече не може да вдигне общественото доверие към себе си. Той го загуби тотално\", допълни той.

 

\"Ако Цветан Цветанов имаше капацитета и мъжеството да направи реформи в МВР, щяха да бъдат спестени много пари от бюджета, които да попълнят дупките, които сега се попълват със спонсорски пари\", каза Атанасов по отношение на спонсорството във вътрешното ведомство.

 

Той допусна, че е възможно да има корупционна схема в Агенция \"Митници\".
\"Отново нещата отиват в полето на МВР, защото митниците нямат разследващи функции. Разследването на контрабандата е задължение на МВР. Публична тайна в България е, че развихрилата се контрабанда е тази с цигари и хората са убедени, че тя е под покровителството на вътрешното министерство. Така се пълнят партийните каси на ГЕРБ преди изборите\", коментира Атанасов.

 

Според него, ако скоро бъде внесен вот на недоверие за политиката в областта на сигурността, правителството ще остане в пълна изолация.