Дали Татяна ДОнчева ще се кандидатира за президент, ще се разбере през септември...

На въпроса дали ще се кандидатира за президент, Татяна Дончева заяви, че това ще стане ясно септември месец, тъй като тогава приключва номинацията. Тя категорично отрече да е кандидатът на ГЕРБ с думите \"с тези фашизоиди не ме закачайте в обща каруца\".

Процесът в БСП върви за руслото за след изборите. Всичко, което тече в момента, включително начина, по който се номинират кандидати, начина, по който се отказват кандидати и се елиминират, по който се оставят кандидати, причините, поради които те се избират, са за неща след изборите. Как да се стече овладяването на БСП от една или друга конкурентка група. Така описа председателят на БСП ситуацията в политическа партия БСП в момента.

По повод изказването на Константин Паскалев, че вече е крайно време Сергей Станишев да си ходи, Татяна Дончева заяви, че \"просто така го кара отвътре\" и че не факта, че той иска да стане новият лидер на БСП е причината за това изказване. Смяна преди избори се прави в много редки случаи, когато считаш, че това ще ти донесе позиционно предимство и свежа кръв точно преди изборите, а не че ще натресеш някой на пачи яйца и ще го изриташ веднага след изборите, допълни още Татяна Дончева.

Според нея, в момента в БСП тече процес на позициониране на силите за след изборите, в който Сергей Станишев и кръгът му са дали предимство на двамата кандидати, свързани с президента, защото те са тези, които атакуват. Тя поясни, че става въпрос за Ивайло Калфин и Коста Паскалев.

На въпрос дали Георги Първанов си трасира пътя обратно към БСП, Татяна Дончева потвърди, но добави - \"Няма как с биография на агент на Държавна сигурност да се класираш за политически лидер в 21 век. Георги Първанов трябва да е наясно с това\".

Това не е нормална практика, но е въпрос на манталитет. Става въпрос за хора, които имат манталитета на кадровици от старото време, които смятат, че така се прави политическо влияние. Цветан Цветанов очевидно така е разбирал ролята си на началник-щаб и партиен строител. Това не е само негов манталитет, но и на цялата ченгесарница, събрана в ГЕРБ. Това заяви Татяна Дончева във връзка с информацията, излязла от Меглена Плугчиева за разпространявания от ГЕРБ въпросник в Русе.

За да разберете какво заяви Татяна Дончева за Цветан Цветанов и неговата работа, както и за печеленето на мръсни пари – вижте Цялото гостуване на Татяна Дончева в \"Здравей, България\" във видеото.