Столичани трябва да минават през импровизиран тунел, който не е обезопасен...

Зрители на \"Здравей, България\" сигнализираха, че заради сграда, която се строи на метри от Народното събрание, не могат да се придвижват нормално и че импровизираният тунел, през който трябва да минават всеки ден, не е обезопасен.

 

Строежът е на мястото на бившия музей на революционното движение и по документи до края на септември ще се превърне в луксозен хотел. Намира се на толкова централно място в София, че със сигурност всеки, който е минавал от там го е забелязал.

 

Започнат е преди две години като оттогава е ограничено движението по част от пътното платно, а за пешеходците е направен импровизиран тротоар, който прилича на тунел, покрит със стърчащи ламарини.

 

И тъй като видимо пешеходната зона е по-тясна, отколкото трябва да е по закон, попитахме кметицата на район \"Средец\" защо не са взети мерки при положение, че общината дава така нареченото тротоарно право на фирмата-строител.

 

Ако тротоарът се разшири по думите на кметицата, пътното платно ще се стесни и ще затрудни движението още повече.

 

Строителните работи пречат не само на пешеходците и шофьорите на автомобили, но и на велосипедистите, за които така или иначе няма предвидени велоалеи. И така ще бъде докато сградата се завърши.