\"Зелена карта\" е открита покана за измами и джакпот за терористи, заяви Ламар Смит...

В Камарата на представителите на американския Конгрес беше внесен законопроект за отмяната на програмата \"Зелена карта\". Всяка година милиони кандидати за \"американската мечта\" опитват късмета си в теглената от правителството на Съединените щати лотария за получаване на виза.


Републиканското мнозинство в долната камара на Конгреса подкрепя законопроекта с аргумента, че програмата предразполага към измами и може да бъде използвана от терористи. Това на практика я прави опасна за националната сигурност.


\"Зелена карта\" е открита покана за измами и джакпот за терористи, заяви председателят на юридическата комисия към Камарата на представителите Ламар Смит.


Демократите са против. Програмата \"Зелена карта\" беше въведена преди 17 години с цел да увеличи имигрантите от развиващите се страни и държавите, от които традиционно не се преселват много хора.


Миналата година близо 15 милиона души са подали документи за участие при 55 хиляди места. По неофициална информация българите в Съединените американски щати са около 300 хиляди души.