Полицията не изключва хипотезата Пламен Трифонов да е бил в контакт с момичето след смъртта му...

ДНК-следи от издирвания за убийството на Яна Кръстева - Николай Русинов са открити на местопрестъплението, научи „Календар\".  34- годишният мъж е обявен за общодържавно издирване, тъй като има безспорни доказателства, че е бил с Яна в нощта на смъртта й.
 
Три дни след смъртта на Яна издирваният Николай Русинов излиза с приятелите си. Компанията отива на кръчма. Нищо в поведението на Николай не издава признаци на страх и гузна съвест, твърди един от приятелите му, които са го видели последни след убийството, преди заподозреният да изчезне безследно.

Едно от последните увлечения на Николай била актриса от известен български сериал. Въпреки че е женен, с дете на 3 г., не живеел със семейството си. Приятелите му го описват като грижовен баща, но и като мъж, който се увлича по жените и обича флирта. ДНК-експертизата на открития биологичен материал по трупа на Яна безспорно доказва, че Николай е бил в близък контакт с Яна.

Разследващите сравнили иззети проби за ДНК-анализ от дома на Николай с ДНК-следите, открити по трупа на Яна. Издирваният мъж попаднал в полезрението на полицаите, след като неговият пръстов отпечатък  по бутилка на местопрестъплението съвпаднал с отпечатък в базата данни на МВР. Оказало се, че този отпечатък е на Русинов, регистриран през 2008 г. за побой с охранители в дискотека.

За момента не може категорично да се твърди дали той е убиецът на Яна, тъй като на местопрестъплението са открити косми от главата и интимните части на втория заподозрян - Пламен Трифонов, който е в ареста.

Полицията не изключва хипотезата вторият заподозрян да е бил в контакт с момичето след смъртта му.