Заразата се разпространява бързо. Често води до обезводняване, налага се и лечение в болница...

По Черноморието се наблюдава бум на чревни инфекции, констатират лекари. Заразата се разпространява бързо. Често води до обезводняване, налага се и лечение в болница. Кореспонденти на \"Календар\" във Варна съобщават, че единствената инфекциозна клиника в града е препълнена, а само за седмица новите случаи там са над 70.

Чревните инфекции се превръщат в мъчение за туристите всяко лято, но според здравната инспекция този сезон заболелите са с близо 20% повече от миналия.

\"Хванати\" от летния вирус има почти във всяко семейство, а десетки летовници прекарват част от морската си почивка болни в хотелската стая. Заразата се предава лесно - чрез мръсна вода от басейни, от морето, а горещините само увеличават риска да ни покоси.

Заради летните вируси инфекциозната клиника във Варна е препълнена, а лечението на най-тежките случаи понякога продължава с дни.

Най-податливи на инфекцията са децата.

Най-сигурната мярка срещу коварното стомашно-чревно неразположение си остава добрата хигиена, а лекарите препоръчват да избягваме храненето на плажа.

Подробности за протичането на заразата и лечението й може да намерите във видеото.