Двете са жертвите на стихията. Спрени са влакове, автобуси и фериботи...

Девет жертви взе ураганът Айрин, връхлетял американското атлантическо крайбрежие, преди да отслабне до тропическа буря с доближаването на Ню Йорк. Над 3 милиона потребители останаха без електричество.


След като се стовари върху южната част на източното крайбрежие с ураганна сила, Айрин загуби мощ и ветровете му вече се движат с под 100 километра в час, което с близо 60 километра по-малко от началния стадий на стихията.


Преди да снижи прогнозата си центърът предупреди, че Айрин ще предизвика вълни с височина до 2,5 метра, дъждове до 20 литра на квадратен метър и торнадо на изолирани места, докато се придвижва към Ню Йорк.


Предупреждението за опасност остава в сила от крайбрежието на Вирджиния до Сагамор бийч, Масачузетс, на север.


Много улици в Ню Йорк вече са наводнени. Обилните валежи са запушили канализацията и водата е избила по улици в долната част на Манхатън, в Куинс, Бруклин и Лонг Айлънд.


Електроразпределителното дружество \"Консолидейтид Едисън\", което захранва с ток почти три милиона домакинства и офис сгради предупреди, че заради  наводненията може да изключи електроподаването в много по-голям от предвиденото район на Манхатън.


 Все още има опасения, че река Хъдзън може да прелее отвъд дигите, защитаващи южния край на Манхатън. В тази връзка на около 370 000 жители на Ню Йорк беше наредено да напуснат домовете си в ниските части, особено в части на Бруклин, Куинс и Манхатън. Краят на Безпрецедентната евакуация беше обявен от кмета на мегаполиса Майкъл Блумбърг. 


От съображения за безопасност две атомните електроцентрали по източното крайбрежие бяха изключени. Силните урагани са изключителна рядкост за този район на Съединените щати. Последната подобна буря е ураганът Боб, ударил през 1991-ва година.