Много опасен и тежко въоръжен, избягалият съучастник в обира, е на свобода...

Много опасен и тежко въоръжен, избягалият съучастник в обира в Ботевград вчера, все още е на свобода, съобщават от полицията. 


Владимир Пелов и съучастникът му Димитър Иванчев откраднаха 900 грама злато, а след това отвлякоха три коли. Двамата насочиха оръжие срещу няколко случайни граждани и стреляха по полицаи. Служителите на реда обаче успяха да арестуват само Иванчев. 


Въпреки че жандармерията и баретите вчера издирваха през целия ден Владимир Стефанов, така и не успяха да го открият. Специално обучени кучета също се включиха в търсеното.


Последно следите на Пелов се губят на три километра от Ботевград в село Врачеш. Там той изоставя третата кола, която отвлича заедно с баща и дете в нея. Потърпевшите са невредими.


Мъжът от последния автомобил и още едно момче усещат ужаса от това да имаш опрян пистолет до тялото си. Въпреки усилията на полицията, Стефанов все още е на свобода.


Издирваният Владимир има тежко криминално минало. На 16 май 1997 година той  заедно с Лазар Марков участва в убийството на пловдивския сараф Ганчо Караиванов, извършено пред очите на жена му Мариана.


Валутният касиер е  разстрелян във входа на жилището си. Две години по-късно Пелов е задържан, след като задигнал полицейска кола в Правец. Осъден е на 20 години затвор, а след това е пуснат за добро поведение. Стефанов лежи в затвора в „Кремиковци\". Там се запознава с Димитър Иванчев...