Силата на урагана отслабна до тропическа буря...

18 души са загинали при преминаването на Айрин през източното крайбрежие на САЩ. На 300 хиляди души, които бяха евакуирани, беше разрешено да се завърнат по домовете си.

 

Ураганът е прекъснал електричеството на стотици домакинства. Президентът Барак Обама предупреди, че риск все още има.

 

Повече от 2 милиона души в Ню Джърси, Кънектикът и Ню Йорк са без ток. Въпреки че силата й намаля, Айрин е нанесла щети на стойност милиарди долари.

 

Метрото на Ню Йорк, което за първи път в историята си беше затворено заради природно бедствие, ще започне да се движи по-късно днес. Трите международни летища в мегаполиса също ще започнат да приемат самолети.

 

Общо 9000 полета са били отложени заради тропическата буря. Летища Ню Арк и Джей еф Кей ще отворят в 12 часа на обяд българско време, а Ла Гуардия - час по-късно.

 

Стихията е разрушила няколко сгради във Филаделфия, където беше обявено първото извънредно положение от 1986-та година насам. За щастие там няма жертви и ранени.

 

Щети има и в Северна Каролина и Вирджиния, но положението е далеч по-добро от очакваното, обявиха местните власти.

 

Айрин, която беше ураган от трета степен намали силата си и стихна до тропическа буря, като ветровете вече са около 80 километра в час. Очаква се бурята да достигне Канада по-късно днес.