20 души от осем щата са загинали, повече от 4 милиона души са без ток...

20 души от осем щата са загинали при преминаването на Айрин през източното крайбрежие на САЩ. На 300 хиляди, които бяха евакуирани, беше разрешено да се завърнат по домовете си.

 

Ураганът, чиято сила намаля до тропическа буря, е прекъснал електричеството на стотици домакинства и е нанесъл щети на стойност между 7 и 20 милиарда долара.

 

Повече от 4 милиона души са без ток след преминаването на Айрин, въпреки че силата й намаля до тропическа буря. Метрото на Ню Йорк, което за първи път в историята си беше затворено заради природно бедствие, ще започне да се движи по-късно днес.

 

Трите международни летища в мегаполиса започнаха да приемат самолети. Общо 9000 полета са били отложени заради тропическата буря. Летища Ню Арк и Джей еф Кей отвориха в 12 часа на обяд българско време, а Ла Гуардия - час по-късно.

 

Стихията е разрушила няколко сгради във Филаделфия, където беше обявено първото извънредно положение от 1986 година насам. За щастие там няма жертви и ранени.

 

Щети има и в Северна Каролина и Вирджиния, но положението е далеч по-добро от очакваното, обявиха местните власти. Въпреки това в Пенсилвания, Ню Джърси, Канектикът, Масачузетст, Ню Хемпшир и Мейн има предупреждение за възможни наводнения.

 

Айрин, която беше ураган от трета степен, намали силата си и стихна до тропическа буря, като ветровете вече са около 80 километра в час.