Кои са известните до момента имена, които ще се впуснат в изборната надпревара?

От днес в Централната избирателна комисия (ЦИК) започват да се приемат документи за регистрация за президентските избори. Кои са известните до момента имена, които ще се впуснат в изборната надпревара?

 

Росен Плевнелиев е първият кандидат за „Дондуков 2", който ще бъде регистриран в централната избирателна комисия. Тръгнал от Гоце Делчев, минал през Техническия университет в София, работил в Германия със собствена строителна фирма, от две години Плевнелиев строи магистрали у нас.

 

От левицата издигат Ивайло Калфин. Той ще се опита да смени сегашното си работно място и от Европарламента да се прибере трайно на родна земя.  Въпреки че ще участва в изборите за пореден път с червената бюлетина, Калфин не е член на БСП.

 

Първият български еврокомисар Меглена Кунева влиза в битката с амбицията да стане първата жена-президент на България. В Европарламента Кунева отговаряше за защитата на потребителите. У нас обеща да търси общественото мнение по важните въпроси.

 

Кандидатът на широкото дясно обединение, без ДСБ, е Румен Христов. Хората на Костов обявиха, че го подкрепят, но няма да се регистрират в ЦИК рамо до рамо със Стефан Софиянски и Евгени Бакърджиев.

 

Кандидат-президент е и лидерът на „Атака" Волен Сидеров. Юристът доцент Атанас Семов пък е кандидатурата на „Ред, законност и справедливост". На вота през есента ще се състезава и Алексей Петров.