Кандидат-президентът твърди, че се ласкае от определението \"силен човек\"...

Не бих участвал в никакво състезание, включително и в изборите, ако не съм подготвен да спечеля. Имам добър екип, на който с всеки изминал ден хората вярват. Това каза в \"Здравей, България\" кандидатът за президент Алексей Петров.


Моите опоненти се опитаха да създадат впечатлението, че аз съм опасен човек. Бях един от първите, които казаха, че не ни чака добро управление и сега това е факт. Борисов, познавайки ме 27 години, направи оценка и от трибуната на Народното събрание ме нарече \"силен човек\", допълни той.


Петров твърди, че премиерът в никакъв случай не го дразни, а по-скоро се повишава самочувствието му, когато получава подобни квалификации от министър-председателя.


И президентът трябва да е силен и малко смешно прозвуча, когато Борисов каза, че неговият кандидат е \"силен\", подчерта той.


Ако има работни места в малкия и средния бизнес, ще има и пенсии, както и за пари за онези, които са в неравностойно положение, каза още Алексей Петров.


По думите му в редичката на конкуренти трудно намира общи идеи, като изключи само Меглена Кунева. На въпрос дали в такъв случай при евентуален балотаж между кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Кунева, Алексей Петров би подкрепил бившия еврокомисар, той отговори: \"Намирам за изключително грешно да се разглеждат гласовете на гражданите като съд с плодове, които трябва да се раздават. А правото на глас и избора са една изключително интимна тайна на всеки човек\".