Как кандидат-президентската двойка Светльо Витков и Венци Мицов ще изкарат хората от инерцията и апатията?

Не спираме да събираме подписи. Необходими са 7000, но към момента вървим добре, имаме към 5000. Ще се справим, не се притеснявайте. Това заяви Светльо Витков и призова зрителите да ги подкрепят със своя подпис, за да може той и Венци Мицов да участват в изборите през октомври.


Не е забавно това, което виждаме по улиците на България, това, което става в политическия живот. Ние се явяваме за това, да се опитаме да накараме хората да излязат от инерцията с усмивка, заяви  Светльо.


На 10 хиляди лева възлиза депозитът, необходим за участие на изборите. Кандидат-президентската двойка обясни, че е събрала тези пари от непрекъснатите им участия. \"Всичко, което правим, си го правим ни е. По тази причина, нашата кампания няма да е показна\", допълни Венци Мицов.


Светльо Витков заяви, че от 23 септември до 23 октомври, когато е реалната кампания, няма да се появяват по телевизията.
На въпроса дали имат реални шансове за победа, Светльо Витков отговори, че имат пълния шанс да спечелят и не виждат защо да не спечелят.


В крайна сметка, каузата, с която сме се заели, няма как да не я спечелим – да изкараме хората от апатията, да ги накараме да се усмихнат и с усмивка да станат и да направят нещо, което е различно. Това заяви Венци Мицов в \"Здравей, България\".


\"Тръгваме на бой, пък каквото стане\", заяви Светльо Витков и добави, че основната причина за тяхното явяване на тези избори е да се докаже, че нещата могат да бъдат променени. \"Народът си мисли, че нищо не може да бъде променено, че всичко е еднакво, равно. Дайте спрем с манталитета \"нали знаеш как стават тези неща\" и да спрем да обясняваме, че някой ни решавал съдбата отгоре. Пробвайте! Ето ние се пробваме\", обясни кандидат-президентската двойка.


\"Най-хубавото нещо, което ще направим, като влезен в \"Дондуков\" 2 е, че ще покажем, че нещо може да бъде променено. Самият факт, че сме там, вече ще означава много\", заявиха още Светльо Витков и Венци Мицов.


Те опровергаха обвиненията, че целта на появата им на изборите е да откраднат гласове.


Относно предизборните обещания, Светльо Витков заяви следното: \"Обещания не даваме. Ако дадеш обещание, много лесно се забравя после това обещание. Идеята на едни такива избори и цялата кандидат-президентска кампания е даването на обещания, които са неизпълними. Изберете ни и ще видим какво ще стане\".


Венци Мицов заключи, че единственото нещо, което може да обещаят на хората е, че винаги ще се усмихват за разлика от всички останали.


Какво заявиха още Светльо Витков и Венци Мицов в студиото на \"Здравей, България\" – вижте във видеото.