Създаден е и специален сайт за подаване на информация...

 

В някои от предизборните щабове вече са постъпили сигнали за купуване на гласове. Вече има и специален интернет сайт, на който всеки може да подаде информация при съмнение за подкупи, натиск или принуда към гласоподаватели.

 

Сигнали за купуване на гласове от много краища на страната вече имали в предизборния щаб на левицата.

 

„В Мизия примерно, където срещу карти за санаториум на възрастни хора, те се задължавали да участват активно в предизборната кампания, да разлепват плакати, да си ги слагат по прозорците във къщите, да гласуват и т.н. А много подобни информации има, включително има информация за притискане на фирми, за притискане на възрастни хора, особено такива които се отопляват с дърва от горски стопанства.\", заяви Ивайло Калфин.

 

От щаба на кандидат – президента Меглена Кунева, също са убедени, че манипулации има и ще стават все по-фрапиращи с приближаването на датата за избори.

 

На интернет вече се появи специален сайт, в който всеки от нас може да подаде сигнали за злоупотреба. Още миналата седмица в Темата на Нова ви показахме някои първи симптоми на предизборни злоупотреби като корпоративен вот в Перник или използване на така наречените „Мъртви души\" в избирателните списъци в Петрич и Сандански.