Обявеният за общодържавно издирване Пелов и съучастникът му ограбиха златарско ателие в Ботевград...

Владимил Пелов, който беше арестуван снощи след двуседмично общодържавно издирване, остава в ареста за 72 часа.  Повдигнати са му три обвинения за тежки престъпления. Най-сериозното от тях е опит за убийство на полицейски служители.  


Обявеният за общодържавно издирване Владимир Пелов и съучастникът му Димитър Иванчев ограбиха златарско ателие в центъра на Ботевград.


Иванчев беше заловен в деня на обира, а Пелов успя да избяга и до вчера се укриваше в къща на свой роднина в ботевградската вилна зона Зелин.


За най-тежкото обвинение - опит за убийство на полицейски служители законът предвижда между 20 и 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор. 


Екшънът в Ботевград обаче не приключи само със стрелба по полицията и обир. Пелов отвлече трима души, които освободи малко по-късно.


Това не е първата криминална проява на 38-годишния Владимир Пелов. За убийството на пловдивския сараф Ганчо Караиванов през 1997 година Пелов е осъден на 20 години лишаване от свобода,  от които излежава 12. Пуснат е за добро поведение.