Сумата беше дадена под натиска на групата на Наглите, за да бъде освободена съпругата му

В Софийският градски съд започва дело образувано по иск на Ангел Бончев. Бизнесменът настоява да му бъдат върнати парите, които преди години дари на фондация за борба с рака на гърдата. Сумата беше дадена  под натиска на групата на Наглите, и срещу нея трябваше да бъде освободена отвлечената му съпруга Камелия.

Семейство Бончеви иска организацията за борба с рака на гърдата да им върне дарените под натиск 157 000 евро, които бяха предназначени за откупа на отвлечената Камелия. Със законовата лихва,  сумата става  400 336 лева.

Спортният шеф беше похитен от Наглите на 21 срещу 22 май 2008 г. пред дома му в София. Похитителите му  поискаха 10 млн. евро за живота му. Той прекара 50 дни в плен. При предаването на 395 000 евро откуп бандитите взеха като заложник жена му Камелия, а Бончев беше пуснат, за да събира още пари. В последвалите преговори похитителите му наредили да направи дарение на фондацията \"Утре за всеки\".

Исковата молба срещу фондацията беше подадена още през януари т.г. Това стана веднага след като съдът отхвърли гражданските искове за имуществени вреди на жертвите на Наглите по наказателното дело срещу бандата.