Преди това футболни фенове нахлуха в двора на къщата на цар Киро. Те хвърляха камъни и коктейли \"Молотов\".

Запалена е лятната резиденция на цар Киро на 3-4 километра от Катуница и къщата на сина му в селото.

Преди това футболни фенове нахлуха в двора на къщата на цар Киро в Катуница. Те хвърляха камъни и коктейли \"Молотов\" и крещяха \"Убийци\". След това запяха българския национален химн и се оттеглиха. Полицията и жандармерията, които бяха заобиколили къщата, се опитват да успокоят феновете, но не използват помощни средства. Главният секретар на МВР Калин Георгиев се опитва да преговаря с протестиращите, но засега без успех.

Пет редици жандармерия бяха обградили къщата на Цар Киро – Кирил Рашков в село Катуница. Жандармеристите са в пълно бойно облекло с каски и щитове, има и камион с вода за борба с безредици.

Към протеста се присъединиха и членове на ВМРО, които поставиха плакати пред дома на Рашков срещу Цветан Цветанов. Те го питаха: \"Цветанов, кого пази жандармерията?\". Главният секретар на МВР Калин Георгиев пристигна по нареждане на премиера Бойко Борисов, който призова случаят да не се политизира и че е криминален. Въпреки това, младежите от Катуница се събраха за протест, който е обявен за мирен, но очевидно ескалира отново. От Пловдив пък дойдоха фенове на пловдивските \"Ботев\" и \"Локо\".

По думите на ст. комисар Тодор Чонов, директор на ОДМВР Пловдив по-рано днес, най-важното е опазването на обществения ред. Той отбеляза, че цялото село воюва срещу една фамилия и полицията не прави разлика между роми и българи. Полицията е предотвратила много сериозен конфликт, който не било ясно как ще завърши, добави той.

От селото отказват засега диалог, въпреки че според Чонов само това е изходът. \"Ще стоим тук, докато не ги изселят\", казват хора от Катуница. Имало е конфликт между фамилията на Цар Киро и бащата на блъснатото момче. В селото казват, че шофьорът, който е предизвикал катастрофата не е от Катуница, а е бил специално нает от Столипиново.

В село Катуница е като на война. Поне пет са обърнатите автомобили, един, от които запален. Според жители на селото, тази вечер около 20 часа се очаква напрежението отново да ескалира, тъй като се очаква да бъде запалена къщата на Цар Киро. Размириците взеха още една жертва. Младеж, който е претърпял сърдечна операция, си е глътнал езика вследствие на силен стрес. 18-годишният Павел е втората жертва на Катуница.

Преди обед започна срещата на директора на ОДМВР старши комисар Тодор Чонов с представители на жители на Катуница, които настояват ромите от селото да бъдат изселени. Размириците в Катуница ескалираха след срещата на комисар Чонов с хората от селото. Около 200-300 души нападнаха къщата на починалия син на Кирил Рашков. Заради отбелязването на годишнина от смъртта му се стигна до инцидентите снощи и днес.

Припомняме, че снощи 19-годишен младеж бил прегазен от микробус \"Форд\" с неустановен водач, докато разхождал кучето си. Повече за случилото се в село Катуница може да прочете ТУК. /БГНЕС