Стартът е на 28 септември, сряда, от 21.00 часа!

През лятото на 2011 година двама американци пропътуваха 19 000 километра в България. Те се срещнаха с десетки хора и стотици животни. Спаха под звездите, караха \"Лада\" и доиха всичко живо в радиус от сто мили. 

Ядоха компот и вариха ракия, ловиха риба и се трудеха на полето. Живяха като роми във Филиповци. Жениха се като българо-мохамедани в Рибново. Бяха посветени в тайните на Бялото братство. Танцуваха паневритмия и кючек. Минаха през огън и вода. Гонеха зли духове. Контактуваха със самодиви. Пяха и крещяха.

 

Бяха щастливи. Бяха отчаяни. Бяха гневни и състрадателни. Смяха се. Плакаха. Едно дълго пътуване в България се превърна в пътуване към самите тях. Те търсеха, но не винаги намираха. В голяма част от времето те бяха изгубени...

 

\"Изгубени в България\" от режисьора Кей Ханахан и продуцента Джен Тинг Хонг и със специалното участие на Анна О\'Нийл и Кори Олсън започва на 28 септември в 21.00 часа. Американката Анна О\'Нийл отива при най-добрата врачка в селото, за да разбере какво я очаква в бъдеще.

 

Бобът й предрича път и изненада от мъжка страна. Какво мислят американците за нас, българите, за българския език, ракията, шопската салата, баницата, лютеницата и гостоприемството ни? Как изглежда нашият живот през техните очи?

 

\"Ние, американците, обикновено не разбираме от нищо, но опитваме от всичко. Наричаме го \"experience\" (опит, преживяване). Българите разбирате от всичко, но не обичате да експериментирате. Наричате го традиция.\"

 

\"Между българите и американците има известни разлики. Например, когато ние искаме да научим нещо, което не знаем – влизаме в интернет. Когато вие искате да научите нещо, което не знаете – отивате на врачка.\"

 

\"Българите са противници както на бързото, така и на разделното хранене. Ядат бавно като същевременно пият.\"

 

\"Българите са по-отговорни към пиенето отколкото американците, защото винаги има ядене при пиенето. Въпреки че в България никога не е имало сух режим, хората предпочитат да дестилират ракията сами. Наричат го собствено производство – и това е най-успешно развиващото се производство в държавата.\"

 

Анна О\'Нийл и Кори Олсън са родени в Америка и изгубени в България. Гледайте техните невероятни приключения в нашата невероятна страна всяка сряда от 21.00 часа само по Нова телевизия.