\"В момента, в който се кандидатирах, спря безплатния достъп до медиите\"...

\"Съжалявам, че по-рано не реших да се кандидатирам, защото в момента, който го направих, спря безплатния достъп до медиите. Имам над 2500 публикации по вестниците за последните 12 години. По време на кампанията в нито един вестник не влязох, защото искаха пари. Но такава е пазарната икономика, и медиите трябва да се издържат\".

 

Това обясни в \"Здравей, България\" кандидат-кметът за София от НДСВ Владимир Каролев по повод ниския резултат, който получи на тези избори.

 

\"ГЕРБ твърдят, че била много евтина рекламната им кампания в София, защото нямали билбордове, което е смешно. Аз имах 72 билборда и всички те струват по-малко, отколкото 12 техни интервюта във вестник \"Труд\". Едно интервю е 8600 лева без ДДС и това се знае. Това нямаше да ме направи кмет, но щях да имам повече гласове\", заяви още Каролев.

 

На въпрос има ли основание да бъдат касирани тези избори, Каролев заяви, че ще изчака да бъдат изнесени резултатите за София и ще ги сравни с извадката, която НДСВ ще направи.

 

Икономистът бе помолен да коментира и Бюджет 2012, който по думите му е \"копи-пейст\" от миналата година.

 

\"Лошото в него е, че за пореден път Тотю Младенов си прави сметка без кръчмаря. Сега казва, че ще увеличи минималната работна заплата и логиката му, че това ще увеличи потреблението не е вярна. Това ще доведе до уволнение на много хора с ниска квалификация, ще се увеличи безработицата, което ще доведе до намаляването на приходите от данъци\", на мнение е Владимир Каролев.