Според Антоний Гълъбов няма кой да потърси отговорност на ЦИК...

Това, което се случва, е грубо нарушение на избирателния кодекс. По закона ЦИК трябва да обяви резултатите в 48-часов срок и след това, ако няма избран на първи тур, започва 7-дневна предизборна кампания за балотаж. Сега, на практика, има два дни за това, заяви в \"Здравей, България\" политологът Емил Георгиев.


По думите хората, които ще гласуват в неделя ще направят избор между лявото и популизма. Популизмът е олицетворен от една изключителна милиционерщина, която се изрази и в хаоса в изборния ден и след него, допълни Георгиев.


Колегата му Антоний Гълъбов отбеляза, че тези избори са различно лошо. Вотът през 2009-та също беше много лошо организиран. Настояването да има постоянно действаща изборна администрация продължава да не се приема. В момента няма отговорност на ЦИК, която наруши всички възможни норми. Няма и кой да потърси отговорност на Централната избирателна комисия, каза Гълъбов.


ЦИК не организира информационна кампания и хората не знаеха, че се гласува по два списъка, че избирателните секции могат да бъдат преместени, тоест, отговорността на ЦИК започна много преди преброяването на гласовете, обобщи Антоний Гълъбов.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си