От МВР не са разпространили снимка на Мирослава Николова, защото още изчистват версиите за изчезването й...

17-годишно момиче от Перник е в неизвестност вече шести ден. До вчера случаят беше обвит в пълно мълчание. Днес от МВР потвърдиха, че момичето е обявено за издирване.  

От МВР не са разпространили снимка на Мирослава Николова, защото още изчистват версиите за изчезването на 17-годишната спортистка, водещ състезател на Перник по таекуондо.

Последното, което се знае със сигурност за Мирослава Николова е, че в понеделник вечерта след тренировка тя си тръгва. Според нейния треньор - Иво Иванов, тя се е обадила на по-голямата си сестра, че е отвлечена.

Треньорът недоумява и как се отвлича момиче със спортната подготовка на Мирослава.
\"За мен е един боец, който лесно може да се справи или поне да създаде някаква опора на един или двама човека, независимо какви са\", споделя той.

При липсата на информация слуховете в града се роят. Упорито се говори, че на семейството е искан подкуп от половин милион лева. От треньора разбрахме, че родителите често не са можели да плащат таксата по таекуондо. И той е чул за наследство от милиони на мъжа на сестрата на Мирослава - както обаче и че наскоро сестрата теглила кредит. От Окръжната прокуратура заявиха, че ще коментират случая едва утре. Цял ден телефонът си не вдигна и говорителят на полицията в Перник. А треньорът на Мирослава повдигна въпроса за недостатъчното осветление в района.

Старият-нов кмет Росица Янакиева коментира, че сигнали не била получавала, но се ангажира утре да разпореди проверка.