Стачката ще остави стотици хора без транспорт...

Транспортното министерство и ръководството на БДЖ все още не са започнали преговори със синдикатите за евентуално предотвратяване на стачката в железницата. 

Железничарският синдикат предвижда от четвъртък пътническите, международните и товарните влакове да остават в депата всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.

 

Стачката ще остави стотици хора без транспорт и ще затрудни придвижването им до работа и училище. От БДЖ обаче не предвиждат осигуряването на автобуси, които да извозват пътниците с мотива, че финансовото състояние на железницата не го позволява.

 

По всичко личи, че влаковете в четвъртък ще спрат заради националната стачка на железничарите. Работници и служители на БДЖ се страхуват да застанат пред камера, но встрани от нея разказват, че се надяват разумът да надделее.

 

Най-потърпевши в четвъртък ще са хората, които пътуват редовно с влак. Затова и те се надяват до четвъртък да има преговори между правителството и железничарите и да се намери изход от ситуацията.

 

Междувременно КНСБ призоваха и медиците да подкрепят протеста на железничарите. От синдиката призовават лекарите, които членуват във Федерацията на синдикатите в здравеопазването, да се присъединят към служителите от БДЖ по гарите, а в знак на солидарност линейките да преминават с включена сигнализация.