30 влака на пловдивската гара утре ще останат неподвижни...

Над 100 автобуса в Пловдивска област ще поемат извозването на пътниците по време на утрешната стачка на БДЖ. Допълнителните автобуси ще бъдат пуснати във времето от 8.00 до 16.00 часа.

 

Фирмите-превозвачи обаче предупредиха, че цените на билетите по някои от направленията са с 50% по-високи от тези в железницата.

 

По данни на превозвачите жп гарите на Пловдив поемат около 10 хиляди пътници на ден. Ако те се пренасочат към трите автогари, това означава, че 10-те фирми за превози в града трябва да са готови за 200 допълнителни курса.

 

И трите автогари в града вече са подготвили резервни автобуси, които да поемат потока от пътници. Заради стачката в БДЖ ще се увеличат транспортните разходи на хората, които ежедневно ползват влаковете.

 

Ръководството на БДЖ е издало тази заповед, с която задължава всички, които имат намерение утре да стачкуват, да напишат декларация до съответния началник на гарата, за да могат после да си понесат отговорността.

 

Все пак служителите на гарата в Пловдив утре ще стачкуват. Така утре там от 8.00 до 16.00 часа 30 влака ще останат неподвижни. Пътниците ще трябва да търсят други начини, за да се предвижват.