Задържаният Николай Велков е разследван за искан подкуп от Кирил Кирилов, известен като Киро Японеца...

В центъра на столицата, в момента на предаване на подкуп, е задържан адвокат Николай Велков, съобщи за БГНЕС главен комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция \"Борба с организираната престъпност\" (ГДБОП).

Задържаният Николай Велков е разследван за искан подкуп от Кирил Кирилов, известен като Киро Японеца. Адвокатът е задържан в момента на предаването на 20 хиляди лева, уточни директорът на ГДБОП. \"Парите са били във връзка с инцидента от преди няколко седмици\", посочи Флоров. (През ноември адвокат Велков беше пребит в столично заведение от Кирил Кирилов – бел. ред.).

\"Г-н Велков е изнудвал г-н Кирилов и ние сме предприели необходимото да документираме всички тези неща и е задържан в момента на предаване на парите\", обясни главен комисар Флоров. Той посочи, че Велков е искал повече пари преди това, но накрая явно са се споразумели за сумата от 20 хиляди лева. Самият Кирил Кирилов е подал сигнал, че е изнудван за подкуп преди няколко дни.

Станимир Флоров обясни още, че работят съвместно със Софийска градска прокуратура и държавното обвинение наблюдава акцията. От МВР казаха за БГНЕС, че след час ще дадат подробности по случая. /БГНЕС