ПОодробности от кореспондените на Нова и от регионалния министър Лиляна Павлова...

Обстановката продължава да бъде сериозна от гледна точка на климатичните условия. Температурите падат много сериозно и това допълнително усложнява обстановката, обясни в \"Здравей, България\" министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

 

Водещият на \"Новините на Нова\" Христо Калоферов тръгна за Русе на 26 януари, но не успя да стигне дотам. В момента Христо се намира на 56 км от Бяла и на 108 км от Русе. Пътят в района е хлъзгав, заснежен и заледен. Екипът ние не видя снегорини в ранната утрин на 27 януари. 10 общини са в бедствено положение, 121 населени места са без ток.

 

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова  обясни, че се очаква всеки момент машините да започнат да разчистват района. По думите й в Русе положението е най-бедствено, пътят там е проходим само с вериги.

 

Във Велико Търново пътищата са изчистени почти до асфалт, предаде кореспондентът на Нова телевизия Йовка Драганова.

 

Кореспондентът Мария Добрева от Добрич обясни, че в региона вече второ денонощие продължава бурният вятъра. Затворени са всички републикански пътища. Продължава да се почиства пътят Добрич – Балчик, през Златни пясъци за Варна.

В област Бургас няма населени места без ток и вода, предаде Цеца Алексова. Около 2 часа през нощта водач на автобус от Варна за Турция не се е съобразил със забраната за влизане в прохода Слънчев бряг – Обзор, който е затворен от снощи. Автобусът е закъсал в района на село Баня.

 

Снежна блокада, вятър и много ниски температури – това е обстановката от Варна, предаде кореспондентът ни Искра Урумова. Без ток са някои от селата в района на морския град. Линейка без пациенти е закъсала в района на Суворово.

 

Подробности - във видеото!