Заради студа всички училища в общините Варна и Свищов ще бъдат затворени от утре...

Заради студа всички училища в общините Варна и Свищов ще бъдат затворени от утре. Там няма да има часове поне до четвъртък.

 

Заради ремонт на отоплителната системата и липса на гориво още 5 училища във Враца, Велико Търново, Добрич и Пазарджик излизат във ваканция. В други градове учебните занятия продължават, но часовете ще бъдат намалени.

 

Ивайло Николов завел тази сутрин дъщеря си на училище и останал шокиран, когато влязъл в стаята на първокласниците и установил ниските температури.

 

Бащата не върнал детето си от училище, защото няма как да извини отсъствията му, но подал сигнал в Регионалната здравна инспекция. Към обед проверката действително установи ниски температури.

 

В училището повечето термометри не работят. Въпреки това медицинската сестра, която всяка сутрин е задължена да следи температурите, твърди че в стаите било топло.

 

Въпреки че температурите бяха далеч под 18 градуса, учебните занятия не бяха прекъснати. От училището признаха, че с цел икономии в събота и неделя парното не работи.  Пуснато е тази сутрин в 5.00 часа, но заради минусовите температури навън стаите трудно биха се стоплили. Затова се наложи да бъдат използвани допълнителни отоплителни уреди.