Общежитията не предлагат нормални условия за живот, допълни тя...

Общежитията не предлагат нормални условия за живот на един достоен студент. Това място не е място за учене. Там купони се случват от сутрин до вечер, заяви в „Здравей, България\" Деница Гаджева от „Атака\". Тя обясни, че не е живяла в Студентски град, но има наблюдения от свои колеги.

 

Гаджева внесе във вторник законопроект за подпомагане и развитие на младежта.

 

Не е случайно това, че мястото беше наречено „Град на греха\". Гаджева обясни, че не застава срещу дискотеките, а срещу факта, че на място, където би трябвало предимно да се учи, концентрацията на такъв вид заведения е много голяма.

 

В Студентски град трябва да има основно информационни центрове, библиотеки, спортни комплекси, паркове. В дискотеките се продават свободно наркотици, развива се проституция, подчерта депутатът. Гаджева коментира, че лично е настоявала с вътрешния министър Цветан Цветанов да отидат на място и да видят какво се случва в заведенията.

 

Държавата създаваше условия 20 години за тези извращения, които се случват в Студентски град, допълни тя.

 

Цялата територия в Студентски град да е под отговорността на Министерството на образованието – това е едно от предложенията на Гаджева, заложени в законопроекта за подпомагане и развитие на младежта. По думите й в момента не е ясно кое под чия шапка е и кой носи отговорност.

 

Според нея, ако тези изменения се случат, би трябвало да започнат да се строят не само кръчми, да се изграждат спортни и информационни центрове.