22-годишният Тодор се нуждае от спешна трансплантация в Германия...

 

Ралица Игнатова е майка на 22-годишно момче, болно от левкемия. Семейството се нуждае от 305 000 евро за трансплантация в Германия, като сумата трябва да бъде събрана за около седмица. Единствената надежда на отчаяната жена е в управляващата партия. Ето защо, тя заяви, че ще седи пред врата на Министерския съвет, докато не бъде приета от премиера Бойко Борисов.

 

Пред камерата на „Здравей, България" Ралица разказа тежката история на сина си. Той постигнал пълна ремисия още след първия курс на химиотерапия постигнал. Лекарите обаче били категорични, че му е необходима трансплантация на костен мозък. Намиратсе дори донори от Германия. Операцията е планирана за началото на тази година, но състоянието на Тодор внезапно се влошава. Медиците от Детската онкохематология в София отказват  да извършат трансплантацията. Колегите им от Варна пък установяват, че той има ракови клетки дори в кръвта и не гарантират, че Тодор ще издържи още един курс на химиотерапия.

 

Около час след излъчването на репортажа за тежката съдба на момчето, в ефира на предаването се включи новият здравен министър Десислава Атанасова. Тя обясни, че семейството на болния все още не е подало документи за получаване на финансова помощ за трансплантацията и ги призова да направят това.

 

„След като формулярите бъдат попълнени, те ще бъдат придвижени максимално бързо", обеща министърът.