Синът на отвлечения бизнесмен Киро Киров разказа за преговорите с похитителите...

 

Синът на една от жертвите на отвличания у нас – бизнесменът Киро Киро, разкри в ефира на предаването „Здравей, България" подробности за процеса на преговорите, които водил с похитителите на баща си.

 

Иван Киров призна, че с нападателите контактувал само със съобщения от мобилния си телефон. Първоначално те били груби и заплашителни. Впоследствие обаче Киров си дал сметка, че всъщност разговаря с „много интелигентен човек". Това го навело на мисълта, че бандата вероятно не е имала шеф отвън, а сама е планирала и изпълнявала престъпните операции.  

 

„Първоначално исках да има отговоря по същия груб начин, но после си дадох сметка, че един човешки живот зависи от моето поведение и започнах да се контролирам", спомни си Иван Киров.

 

Той каза, че на втория ден след изчезването на баща му похитителите поискали 5 милиона евро откуп. В крайна сметка обаче прибрали малко повече от 500 000 евро. Полицията посъветвала семейството да плати крупната сума. 

 

Иван Киров заяви още, че почти няма надежда фамилията да си върне парите. И призна, че вероятно похитителите са планирали да отвлекат него, но това е било по-сложната задача.

 

Цялото интервю с Иван Киров гледайте във видеото.