Животът е танц и всички танцуват...

Ето как в „Здравей, България" посрещнаха новата седмица с харизматичен танц. Специален гост беше най-известният учител по анголско танго.


Квенда Лима танцува от 5-годишен и така танците се превръщат в негов живот. Днес той е най-добрият учител в света по анголско танго.


Кизомба или анголското танго, възниква в края на 80-те години във френските колонии на Карибските острови. Танцът е микс от африкански ритми в стил зук и движения от сембата. Разликата от класическото аржентинско танго е в още по-голямата близост между танцуващите тела. Интересна част е връзването на очите не жената, което я кара да се отпуска максимално в ръцете на силната половина. Затова първото нещо, което Квенда казва на своите ученици е, че не е необходимо да познават човека,  с когото танцуват, защото танцът е друг вид език, чрез който се общува. 


Квенда е и създател на кайзен денс. Идеята за този проект се ражда от наблюденията му, че дори и с танц хората магат да се наранят или да го използват като средство за съревнование. Затова кайзен денс трябва да им  напомня, че те са специални и че все още са човешки същества.